Atdzesēšana un sasaldēšana

Lielāka pārtikas ražotņu daļai ir nepieciešama aukstuma avotā ražojamas produkcijas atdzesēšanai (+4°C). Kriogēnie šķidrais slāpeklis un    oglekļa dioksīds labi piemēroti efektīvai atdzesēšanai. Tieši maisīšanas un malšanas procesos ļoti svarīgi precīzi ievērot dažas temperatūras  prasības, piemēram lai izvairītos no masas uzsildīšanas (piemēram gaļas vai desu un cīsiņu ražošanas procesā) un, saistīta ar to slimību mikrobu pieaugums. Šķidrais slāpeklis un sausais ledus esot gandrīz receptes sastāvdaļa šādiem produktiem Tās ļauj ātri un precīzi sasniegt optimālu temperatūru. 

 

 

Cryospeed- ātra (šoka) sasaldēšana

Messer izveidoja Jums tehnoloģiju Cryospeed, realizēto lineārā tunelī, kas ir pielāgots neliela biezuma produktiem, maigiem un trausliem, nepārtrauktai produkcijas sasaldēšanai līdz tonnai stundā. Ar Cryospeed pielietošanu var sasaldēt zivju delikateses, augļus un dārzeņus, kroketes un citus ātrbojīgus produktus, ko nepieciešams saglabāt. Ar šķidra slāpekļa (LIN) vai šķidrās ogļskābes (LCO2) palīdzību kā dzesēšanas vielas tiek sasniegti augsti sasaldēšanas ātrumi (vairāk nekā 5 сm/st), ka rezultātā sasaldēto produktu šūnu struktūra tiek saglabāta caur ūdens plānu kristālisku sasaldēšanu, izvairoties no ūdens ledus lielu asu kristālu veidošanos. Atsaldēta pēc tāda veida sasaldēšanas produkcija praktiski neatšķīrās no svaigas pēc struktūras un ārēja izskata. 


Cryospir – vietas ekonomija

 

Ar Cryospir tehnoloģijas palīdzību, Messer risina klientu problēmas, kuriem nav lielu ražošanas telpu lielām aukstuma kamerām. Cryospir – tās ir liela ātruma kompaktā kriogēnā spirālveida saldētava ar ražotspēju līdz divām produkcijas tonnām stundā. Pielāgots produktiem, ko ražo supermārketi, tādiem kā kapāti bifšteksi, gaļa, picas, pīrāgi, pelmeņi,  Cryospir atdzesē produktus pateicoties kriogēnikas sapratīgai sadalīšanai ar gāzveida slāpekļa vai CO2 konvekciju.

 

 


Cryojet- šoka sasaldēšanas kompaktais skapis

Messer piedāvā Jums savu izstrādājumu - Cryojet, skapis produktu un pusfabrikātu kriogēnais sasaldēšanai. Izvietotā uz ratiņu vācelēm, tādi produkti kā cepetis, gatavie ēdieni, pusfabrikāti ātri tiek atdzesēti vai sasaldēti ar kriogēnām gāzēm (slāpeklis vai CO2). Starp tādas sistēmas priekšrocībām var atzīmēt: iespēja izmantot automātiskās programmas, skapja viegla tīrīšana, kompaktums, procesu atbilstība augstām higiēniskām prasībām.  

 

 

Cryoroll – rotējošs tunelis.

Messer izveidoja Cryoroll, ļoti kompaktais atjaunojamais ātras sasaldēšanas aparāts, kurš atdzesē pat trauslus produktus. Atdzesēšana notiek ar viendabīgu sausā ledus vai šķidrā slāpekļa sajaukšanu ar produktiem, rotējot tamburu un regulējamas nogāzes. Konstrukcija ir rēķināta uz vieglu iekārtu tīrīšanu.

Cryovis

Messer Jums piedāvā Cryovis, savu ātrās sasaldēšanas nepārtrauktas darbības aparātu, skrūvveida, lentveida vai kombinētā izpildījumā. 
Ideāli piemērots tādiem produktiem kā gaļa, siers, zivju gabaliņi, dārzeņu salāti.

 

 

Atdzesēšana maisītājā (Variomix)

Variomix® procesa izmantošana izrādās noderīga gaļas rūpniecībā, maizes rūpniecībā, ka arī maisot dažādus produktus. Tādos izgatavošanas procesos šķidrais slāpeklis (LIN), vai šķidrā ogļskābe (LCO2) precīzi tiek dozēta speciālos maisītajos, liekot atdzesēta pieugušais temperatūrai. Pie tam no atdzesēšanas ar parasto ledus, produkta sastāvs paliek nemainīgs.

Variocut- desu maltās gaļas atdzesēšana

Variocut® - tas ir desas, siltās gaļas vai speķa kontrolējamās atdzesēšanas un inertizācijas process kuterī. Aukstuma enerģija ar šķidru slāpekli (LIN) vai šķidru CO2 (LCO2) dod iespēju precīzi pārvaldīt temperatūru kuterī, tādā veidā izvairoties no temperatūras paaugstināšanas negatīvas ietekmes smalcināšanas laikā, maltās gaļas sastāvu un tā īpašības. 

Spirox- miltu atdzesēšana

Lielie maizes kombināti piedāvā plašu maizes izstrādājumu sortimentu no vis dažādākiem mīklas veidiem. Lai vienmēr sasniegtu kontrolējamo rezultātu, katram mīklas veidam jāuzstāda optimālu temperatūras veidu un, pirmkārt lai izvairītos no kritiskās temperatūras sasniegšanas. Pārāk augstas mīklas temperatūra maisītājā pārvērš mīklu slikti apstrādājamā, lipīgā un ved pie nevēlama brāķa parādīšanās.    

Vibrofreezer

 

 

Ļoti ātra virsmas sasaldēšana un speciālās akurātības prasības, prasa sasaldējamo mazu produktu (gaļa, skaidiņu, garneles, ogas, augļi, dārzeņi u.c.) plūsmas ražošanu saskaņā ar IQF standartiem – produktu forma, garša un ārējais izskats.

 



 

Freezing and chilling of food products

Reklāmas brošūra

 

 

     SUPER PIEDĀVĀJUMS
    Pienācis laiks maksāt
    nomas maksu par
    baloniem ?

   

  

   PILNA INFORMĀCIJA

   PAR GOST BALONU
   APMAIŅU

 

  

 

 Globalais web
 www.elmemesser.eu

 

Lejupielādēt

Jūsu kontaktpersona:

Olegs Suvorovs
Tehnoloģiskā pārdošanas atbalsta specialists
o.suvorovs@eml.lv

Tālr.: +371 67 355 445
Mob.: +371 20 114 074
Fakss: +371 67 355 446